Ruistikut parmesaanilla ja valkosipulilla
Valmista vapun pikkusuolaiseksi rapeita parmesaanilla ja valkosipulilla kuorrutettuja ruistikkuja. Tikut syntyvät käden käänteenssä valmiista Myllyn Paras Ruistaikinasta.
- Ruokavalio: Kevyt
20-40 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Voiteluun
- 1 muna
Pinnalle
- 1 dl parmesaaniraastetta
- valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia ja pippurirouhetta
- Katso Rahkamunkkien, munkkirinkelien ja tippaleipien ohje
Valmistusohje
Rapeat ruistikut voi valmistaa ajoissa etukäteen, sillä ne säilyvät pitkään huoneenlämmössä. Tarjoile tikut naposteltavina aattona vappujuomien kera tai säästä vappupäivän piknikille.
Katso video tikkujen valmistamisesta Myllyn Parhaan
Muita vinkkejä vapun pikkusuolaisten valmistamiseen löydät Myllyn Parhaan
Sulata ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita. Levystä syntyy noin 15 tai 25 tankoa riippuen siitä, leikkaatko ne levyn pitkältä vai lyhyeltä sivulta. Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille.
Voitele grissinit munalla. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa