Mainos

Ruistikut parmesaanilla ja valkosipulilla

Valmista vapun pikkusuolaiseksi rapeita parmesaanilla ja valkosipulilla kuorrutettuja ruistikkuja. Tikut syntyvät käden käänteenssä valmiista Myllyn Paras Ruistaikinasta.

20-40 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)

Voiteluun

  • 1 muna

Pinnalle

  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia ja pippurirouhetta
  • Katso Rahkamunkkien, munkkirinkelien ja tippaleipien ohje

Valmistusohje

Rapeat ruistikut voi valmistaa ajoissa etukäteen, sillä ne säilyvät pitkään huoneenlämmössä. Tarjoile tikut naposteltavina aattona vappujuomien kera tai säästä vappupäivän piknikille.

Katso video tikkujen valmistamisesta Myllyn Parhaan

Muita vinkkejä vapun pikkusuolaisten valmistamiseen löydät Myllyn Parhaan

Sulata ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita. Levystä syntyy noin 15 tai 25 tankoa riippuen siitä, leikkaatko ne levyn pitkältä vai lyhyeltä sivulta. Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille.

Voitele grissinit munalla. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!