Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikka-viipalepikkuleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pikkuleivät kuuluvat ehdottomasti kevään juhlapöytään! Viipalepikkuleivät valmistuvat kätevästi erilaisista pakastetaikinoista, perinteisestä murotaikinasta, kauramurotaikinasta tai suklaamurotaikinasta.

Ainekset

  • n. 25-30 kpl
  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400g)
  • noin 200 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • voiteluun: munaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele tangot munalla.

Täytä pitkä vako reilusti paiston kestävällä mustikkamarmeladilla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät