Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkaraputäytteiset kolmioleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit tarjota nämä pienet kolmioleivät alkupalana tai pikkunaposteltavana. Parhaalta ne maistuvat joko juuri paistettuina ja lämpiminä tai kunnolla jäähdytettyinä.

4 annosta

  • 360 g kuorittuja katkarapuja
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl rouhittua karkeaa suolaa
  • vajaa 1/4 tl cayennepippuria
  • ½ tl rakuunaa
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • voita
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • romanesco-kukkakaalin nuppuja

Valmistusohje

1. Käytä puolet katkaravuista katkaraputahnan valmistukseen. Hienonna katkaravut tehosekoittimessa tai veitsellä, lisää sitruunamehu, cayennepippuri, rakuuna, persilja ja suola ja ohenna oliiviöljyllä tahnaksi.

2. Paloittele loput katkaravut ja lisää ne tahnaan varovasti sekoittaen. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja voitele kaksi viipaletta katkaraputahnalla. Pane loput kaksi viipaletta päälle kanneksi.

3. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Suikaloi paprikat. Keitä paprikasuikaleita, sipulilohkoja ja kukkakaalinnuppuja hetki, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja sulata joukkoon voi.

4. Paista leipiä voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päälle. Halkaise keskeltä kolmioiksi ja tarjoa heti kasvisten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Toast