Uppomunatoastit papujen kera

Toast on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa leivät päällystetään ruusukaalilla ja pavuilla. Koko komeuden kruunaa uppomuna.

4 annosta

  • 200 g ruusukaalia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 175 g sokeriherneitä
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • margariinia

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl chilikastiketta

Uppomunat

  • 4 munaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Koristeluun

  • friseesalaattia
  • 4 viipaletta bresaolaa eli ilmakuivattua riimihärkää

Valmistusohje

1. Keitä ruusukaalit ja pavut suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä.

2. Uppomunat: Mittaa vesi isoon, matalaan kattilaan ja kiehauta se. Lisää veteen suola sekä etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Riko muna kuppiin ja liu'uta se hitaasti veteen. Kypsennä munaa hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna kattilasta reikäkauhalla ja valuta vesi pois.

3. Sekoita kastike oliiviöljystä ja chilikastikkeesta. Paahda leipäviipaleet, leikkaa pois reunat ja levitä viipaleille margariinia. Aseta vihannekset ja muna leipien päälle ja koristele bresaola-viipaleella. Ripottele pinnalle kastiketta ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.