Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapukeitto voitaikinapiirakoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on hienosti tarjoiltavaksi kelpaava keitto, joka valmistuu 10 minuutissa. Loistava resepti sinulle, jolla on vieraita eteisessä, ja sinun on loihdittava jotakin juhlavaa tarjoiltavaa. Jos sinulla on voitaikinarulla pakkasessa, voit hetkessä luoda ihanat piirakat keiton seuraksi.

Neljälle

  • 1 prk katkarapuja liemessä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kuorittu porkkana
  • 1 l lientä, katkarapupurkista ja tarvittava määrä lisää
  • 2 rkl hummerifondia
  • halutessasi, 1 dl kermaa
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • cayennepippuria
  • neutraalia öljyä

Voitaikinapiirakat

  • 1 arkki valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 vatkattu muna
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Piirakat: Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Jaa voitaikina-arkki neljäksi ympyräksi. Laita kinkkua ja juustoraastetta jokaiseen ympyrään. Penslaa reunat ja taittele yhteen, nipistele reunat kiinni. Koristele ylijäämätaikinalla, penslaa munalla.

3. Paista piirakoita uunissa 20 minuuttia.

4. Keitto: Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana. Paista kasvikset öljyssä isossa kattilassa. Lisää tomaattipyree ja sekoita, puuteroi päälle jauhot ja kääntele seosta. Kaada päälle liemi ja alenna lämpöä. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

5. Soseuta keitto. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja lisää hummerifondi sekä tilkka kermaa. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella cayennepippuria.

6. Kaada keitto neljälle syvälle lautaselle. Lisää katkaravut. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukeitto