Kala-kasvispaistos
Kala-kasvispaistoksessa kala voi olla raakaa, savustettua, haudutettua tai kylmäsavustettua. Savustettuja kaloja riittää vähempi määrä, koska niissä on voimakkaampi maku. Mausta tuore kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 400 g ruodotonta kalaa paloina tai viipaleina
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni purjo viipaleina
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 kesäkurpitsa viipaleina (puolita, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi)
- 2 porkkanaa viipaleina
- 4-6 perunaa viipaleina
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- 2 dl kuohukermaan tai soijakermaa
- 2 dl tomaattimurskaa
- 0,5 dl tilliä hienonnettuna
- 1 dl juustoraastetta
- vuoan voiteluun; 1 rkl voita tai oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuullota sipulit ja kasvikset oliiviöljyssä. Mausta suolalla sekä pippurilla.
Lisää kerma sekä tomaattimurska ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Voitele uuninkestävä matala vuoka ja pane kalat, kasvis-kerma seos sekä tilli kerroksittain vuokaan.
Jätä kasviskerros päällimmäiseksi ja ripottele juusto päälle.
Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa etikkapunajuurien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti