Katkaraputäytteiset ohukaiset

Ohukaiset voi paistaa jo etukäteen. Laita siinä tapauksessa voipaperiliuska jokaisen ohukaisen väliin. Valmista kastiketta on kaupoissa käytännöllisessä pussissa.

Neljälle

  • 2 munaa
  • ½ tl suolaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 200 g valmista hollandaisekastiketta
  • 600 g katkarapuja kuorineen
  • 1 nippu tilliä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Vatkaa kaikki ainekset ohukaistaikinaksi. Anna turvota jonkin aikaa. Paista kahdeksan ohutta lettua, mutta paista ne vain toiselta puolelta. Aseta ne paistamaton puoli ylöspäin.

2. Kuumenna kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori katkaravut. Hienonna tilli. Jätä sivuun muutama katkarapu ja tillitupsu tarjoiluun. Silppua loput katkaravut ja kääntele ne sekä tillisilppu hollantilaiskastikkeeseen. Pidä kastike lämpimänä, mutta älä keitä.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Nosta hiukan täytettä jokaiselle ohukaiselle ja kääri ne rullalle. Laita kääröt uunivuokaan. Ripota päälle juustoraaste ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut. Koristele muutamilla katkaravuilla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!