Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihatäytteiset taco-letut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikki hyvä yhdellä kertaa: letut, tuliset mausteet ja jauhelihakastike. Käytännöllistä valmistaa etukäteen ja asetella uunivuokaan. Sirottele pinnalle juustoraaste ja sitten vain uuniin 10 minuutiksi juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Neljälle

Ohukaiset

  • 6 dl kulutusmaitoa
  • ½ tl suolaa
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 rkl sulatettua voita
  • voita paistamiseen
  • juustoraastetta gratinointiin

Täyte

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • ½ pussia taco-mausteseosta
  • 1 purkki tomaattimurskaa

Tarjoiluun

  • salsaa
  • salaatinlehtiä
  • maissilastuja

Valmistusohje

1. Ohukaiset: Riko munat kulhoon ja sekoita niihin suola ja 2 dl maidosta. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja pyöritä tasaiseksi taikinaksi. Sekoita mukaan loput maidosta vähän kerrallaan. Sulata ruokalusikallinen voita ohukaispannussa ja kaada taikinaan. Paista ohukaiset kuumassa pannussa.

2. Täyte: Silppua sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu, mausta taco-sekoituksella ja lisää tomaattimurska. Keittele 10 minuuttia.

3. Täytä jokainen ohukainen noin desillä täytettä ja kääri rullalle. Asettele rullat uunivuokaan, sirottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja on kullanruskeaa. Tarjoile salaatinlehtien, salsan ja maissilastujen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut