Jauhelihatäytteiset taco-letut
Kaikki hyvä yhdellä kertaa: letut, tuliset mausteet ja jauhelihakastike. Käytännöllistä valmistaa etukäteen ja asetella uunivuokaan. Sirottele pinnalle juustoraaste ja sitten vain uuniin 10 minuutiksi juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- Neljälle
Ohukaiset
- 6 dl kulutusmaitoa
- ½ tl suolaa
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 rkl sulatettua voita
- voita paistamiseen
- juustoraastetta gratinointiin
Täyte
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- ½ pussia taco-mausteseosta
- 1 purkki tomaattimurskaa
Tarjoiluun
- salsaa
- salaatinlehtiä
- maissilastuja
Valmistusohje
1. Ohukaiset: Riko munat kulhoon ja sekoita niihin suola ja 2 dl maidosta. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja pyöritä tasaiseksi taikinaksi. Sekoita mukaan loput maidosta vähän kerrallaan. Sulata ruokalusikallinen voita ohukaispannussa ja kaada taikinaan. Paista ohukaiset kuumassa pannussa.
2. Täyte: Silppua sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu, mausta taco-sekoituksella ja lisää tomaattimurska. Keittele 10 minuuttia.
3. Täytä jokainen ohukainen noin desillä täytettä ja kääri rullalle. Asettele rullat uunivuokaan, sirottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja on kullanruskeaa. Tarjoile salaatinlehtien, salsan ja maissilastujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka