Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Krepit kanamuhennostäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Crèpes on ohukaiset ranskaksi, meilläkin käytetään krepit-sanaa, silloin kun ohukaiset ovat täytettyjä. Täytettä voi muunnella monin eri tavoin, esim. katkaravuilla tai kinkkusuikaleilla.

Neljälle

  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • suolaa

Täyte

  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 dl (noin) pilkottua broilerinlihaa
  • soijaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa yhteen munat, maito, jauho ja suola ohukaistaikinaksi. Laita jääkaappiin turpoamaan toviksi.

2. Pieni sienet ja kuullota niitä voissa kattilassa, kunnes enin neste on haihtunut. Sirota pinnalle jauhoa ja lisää kermaa vähitellen ja sekoitellen. Keitä hiljaa 20 minuuttia. Kääntele joukkoon kananliha ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. sirottele persiljasilppu mukaan ja kuumenna.

3. Paista ohuita isohkoja lettuja, levitä ne esim. leivinpaperille ja jaa täyte. Kääri täytetyt krepit rullalle, laita uunivuokaan saumakohta alaspäin ja sirottele pinnalle juustoraaste. Tiputtele päälle vielä hieman voisulaa ja gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut