Katkaravuilla täytetyt artisokanpohjat
Voit keittää omat artisokkasi ja leikata irti pohjat. Voit myös ostaa valmiiksi keitettyjä pohjia säilykkeenä. Valitse isoja, kauniita katkarapuja tai osta kuorittuja ravunpyrstöjä liemessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 latva-artisokanpohjaa
- 1 prk parsannuppuja
- n. 300 g katkarapuja
Viinihyytelö
- 5 liivatelehteä
- ¼ kasvisliemikuutio
- 2 dl vettä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Aloita hyytelöstä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
2. Kuumenna vesi ja viini kiehuvaksi, murusta mukaan liemikuutio. Poimi liivatelehdet vedestä ja sulata ne liemessä. Anna jäähtyä.
3. Laita parsat ja katkaravut artisokanpohjien päälle. Lusikoi päälle hyytelö, kun se alkaa hieman paksuuntua. Laita jääkaappiin hetkeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"