Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkaravuilla täytetyt artisokanpohjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit keittää omat artisokkasi ja leikata irti pohjat. Voit myös ostaa valmiiksi keitettyjä pohjia säilykkeenä. Valitse isoja, kauniita katkarapuja tai osta kuorittuja ravunpyrstöjä liemessä.

Neljälle

  • 4 latva-artisokanpohjaa
  • 1 prk parsannuppuja
  • n. 300 g katkarapuja

Viinihyytelö

  • 5 liivatelehteä
  • ¼ kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Aloita hyytelöstä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

2. Kuumenna vesi ja viini kiehuvaksi, murusta mukaan liemikuutio. Poimi liivatelehdet vedestä ja sulata ne liemessä. Anna jäähtyä.

3. Laita parsat ja katkaravut artisokanpohjien päälle. Lusikoi päälle hyytelö, kun se alkaa hieman paksuuntua. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka