Täytetyt latva-artisokat
Tämä on kaunis alkuruoka. Artisokat voit keittää etukäteen, halutessasi voi myös valmistaa täytteen hyvissä ajoin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 6 keitettyä latva-artisokkaa
Täyte
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 30 g voita
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 4-5 dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g herkkusieniä
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- 1 ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Poista keitettyjen artisokkien keskimmäiset lehdet ja nosta ”parta” pois. Aseta artisokat uunivadille.
2. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää viini ja kerma, mausta ja keitä 5 minuuttia. Viipaloi sienet, lisää kattilaan ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä, lisää katkaravut ja täytä artisokat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku