Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt latva-artisokat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kaunis alkuruoka. Artisokat voit keittää etukäteen, halutessasi voi myös valmistaa täytteen hyvissä ajoin.

Kuudelle

  • 6 keitettyä latva-artisokkaa

Täyte

  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 30 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4-5 dl kahvikermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 150 g herkkusieniä
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 ½ dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Poista keitettyjen artisokkien keskimmäiset lehdet ja nosta ”parta” pois. Aseta artisokat uunivadille.

2. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää viini ja kerma, mausta ja keitä 5 minuuttia. Viipaloi sienet, lisää kattilaan ja keitä vielä 5-10 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä, lisää katkaravut ja täytä artisokat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka