Rapu rapu rallaa! Sami Garamin rapukeiton liemessä voit hyödyntää rapujuhlista jääneet rapujen kuoret. Muuten voit käyttää kaupan pakastealtaan kiinalaisia rapuja tai katkarapuja.

Ainekset

  • 1 pkt kiinalaisia pakasterapuja tai 300 g kokonaisia katkarapuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 100 g selleriä
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 cl konjakkia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl tärkkelysjauhoja tai suurustetta
  • nippu tilliä
  • patonkia

Valmistusohje

Poista ravuista pyrstöjen lihat ja kumoa kuoret suuren kattilan pohjalle. Kuullota öljyllä ja lisää pilkotut juurekset ja tomaattipyree mukaan. Kaada hetken kuluttua konjakki kattilaan ja kiehauta.

Lisää valkoviini ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä ainakin puoli tuntia ja siivilöi näin saatu liemi toiseen kattilaan.

Tarkista liemen sopiva suolaisuus, lisää kerma ja suurusta keitto. Lisää lopuksi ravunpyrstöt ja mausta tillillä. Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto