Rapukeitto
Rapu rapu rallaa! Sami Garamin rapukeiton liemessä voit hyödyntää rapujuhlista jääneet rapujen kuoret. Muuten voit käyttää kaupan pakastealtaan kiinalaisia rapuja tai katkarapuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 pkt kiinalaisia pakasterapuja tai 300 g kokonaisia katkarapuja
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 100 g selleriä
- 4 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 cl konjakkia
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- 3 rkl tärkkelysjauhoja tai suurustetta
- nippu tilliä
- patonkia
Valmistusohje
Poista ravuista pyrstöjen lihat ja kumoa kuoret suuren kattilan pohjalle. Kuullota öljyllä ja lisää pilkotut juurekset ja tomaattipyree mukaan. Kaada hetken kuluttua konjakki kattilaan ja kiehauta.
Lisää valkoviini ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä ainakin puoli tuntia ja siivilöi näin saatu liemi toiseen kattilaan.
Tarkista liemen sopiva suolaisuus, lisää kerma ja suurusta keitto. Lisää lopuksi ravunpyrstöt ja mausta tillillä. Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi