Rapukeitto
Rapu rapu rallaa! Sami Garamin rapukeiton liemessä voit hyödyntää rapujuhlista jääneet rapujen kuoret. Muuten voit käyttää kaupan pakastealtaan kiinalaisia rapuja tai katkarapuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 pkt kiinalaisia pakasterapuja tai 300 g kokonaisia katkarapuja
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 100 g selleriä
- 4 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 cl konjakkia
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- 3 rkl tärkkelysjauhoja tai suurustetta
- nippu tilliä
- patonkia
Valmistusohje
Poista ravuista pyrstöjen lihat ja kumoa kuoret suuren kattilan pohjalle. Kuullota öljyllä ja lisää pilkotut juurekset ja tomaattipyree mukaan. Kaada hetken kuluttua konjakki kattilaan ja kiehauta.
Lisää valkoviini ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä ainakin puoli tuntia ja siivilöi näin saatu liemi toiseen kattilaan.
Tarkista liemen sopiva suolaisuus, lisää kerma ja suurusta keitto. Lisää lopuksi ravunpyrstöt ja mausta tillillä. Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku