Sipuli-paprikasalaatti
Paprikasalaattia on hyvä olla jääkaapissa varalta. Sehän sopii melkein kaikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi annos
- 1 kg paprikoita, eri värejä
- 500 g sipulia siivuina
Liemi
- 2 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 2 dl etikkaa
- 3 dl vettä
- 2 palaa muskottikukkaa
- 5 mausteneilikkaa
- (säilöntäainetta)
Valmistusohje
1. Leikkaa paprikoista hattu ja poista siemenet, viipaloi paprikat. Laita ne ja sipuliviipaleet kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä, niin että ne peittyvät. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja siivilöi sitten vesi pois.
2. Sekoita kattilassa liemen ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Laita mukaan vihannekset ja keitä hiljaa kannen alla 7-10 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä, lisää halutessasi säilöntäaine, jos aiot säilyttää salaattia pidempään. Täytä salaatilla hyvin puhdistetut lasitölkit ja sulje tiiviisti. säilytä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka