Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat

Tämä on hauska alkuruoka moniin juhliin – tai kasvissyöjän rapukestit, ilman raputäytettä. Latva-artisokkien syöminen ei ole lainkaan niin hankalaa kuin monet kuvittelevat: ei muuta kuin revitään terälehdet yksi kerrallaan irti ja hampaita käyttäen imaistaan mehevän maukas malto suuhun. Herkullinen artisokan pohja syödään veitsellä ja haarukalla, joten nekin on katettava pöytään.

Neljälle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 2 sitruunaviipaletta
  • 1 tl suolaa

Koristeluun

  • tilliä
  • 4 kokonaista rapua

Valmistusohje

1. Taita artisokista varsi niin, että suurin osa kovista rihmoista lähtee mukana. Leikkaa keittiösaksilla terälehtien terävät kärjet. Huuhtele artisokat huolella ja laita ne tilavaan kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri ja juuri peittää artisokat. Lisää sitruunaviipaleet ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen 30-50 minuuttia artisokkien koosta riippuen.

2. Kokeile artisokkien kypsyyttä irrottamalla yksi lehti: jos se irtoaa helposti ja malto on pehmeää, ne ovat kypsiä. Nosta keitinvedestä ja valuta jonkin aikaa ylösalaisin, jotta vesi valuu pois.

3. Irrota pienimmät latvalehdet, poista sisimmät lehdet ja kaiva pohjalta pois "parta", joka peittää artisokanpohjia. Jaa ravunpyrstöt artisokkien täytteeksi ja koristele tillinoksilla. Aseta kokonainen rapu koristamaan jokaista lautasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.