- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla tai kasarissa.
- Lisää kuuman öljyn joukkoon sipuli ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää chilijauhe ja juustokumina käännellen.
- Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska ja murennettu liemikuutio.Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.Tarkista maku.
- Tarjoa tomaattikastike kuumennettujen kebablastujen seurana tai lisää kebablastut tomaattikastikkeen joukkoon ja kuumenna.
- Tarjoa seuraksi Jasmiini- tai basmatiriisiä tai ranskanperunoita ja raikasta salaattia.
Makuja
Kebab ja tomaattikastike
MTV
Julkaistu 08.12.2022 13:43
Kebabia löydät jo useimpien kauppojen pakastealtaasta. Valmista seuraksi maistuva tomaattikastike ja tarjoa vaikka viikonloppuherkuksi raikkaan salaatin ja riisin tai ranskanperunoiden kanssa.
- Annosmäärä: 2–3 annosta
Ainekset
- 1 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- ripaus chilijauhetta
- ripaus juustokuminaa
- 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
- ½ lihaliemikuutio tai kasvisliemikuutio
- mustapippuria myllystä
- 400 g kebablihaa
Lisäksi
- riisiä tai ranskanperunoita