Kebab ja tomaattikastike
Julkaistu
Kebabia löydät jo useimpien kauppojen pakastealtaasta. Valmista seuraksi maistuva tomaattikastike ja tarjoa vaikka viikonloppuherkuksi raikkaan salaatin ja riisin tai ranskanperunoiden kanssa.
- Annosmäärä: 2–3 annosta
Ainekset
- 1 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- ripaus chilijauhetta
- ripaus juustokuminaa
- 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
- ½ lihaliemikuutio tai kasvisliemikuutio
- mustapippuria myllystä
- 400 g kebablihaa
Lisäksi
- riisiä tai ranskanperunoita
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla tai kasarissa.
- Lisää kuuman öljyn joukkoon sipuli ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää chilijauhe ja juustokumina käännellen.
- Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska ja murennettu liemikuutio.Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.Tarkista maku.
- Tarjoa tomaattikastike kuumennettujen kebablastujen seurana tai lisää kebablastut tomaattikastikkeen joukkoon ja kuumenna.
- Tarjoa seuraksi Jasmiini- tai basmatiriisiä tai ranskanperunoita ja raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa