Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein
Feta-juusto, oliivit, tomaatit ja tzatziki ovat ihania kreikkalaisia makuja, jotka sopivat uskomattoman hyvin yhteen lampaanlihan ja halloumin kanssa. Tällä aterialla voi valita, haluaako lihaa vai ei, yhden vai useampia lisäkkeitä. Lohkoperunat sopivat oheen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 lampaankyljystä
- 1 paketti halloumia
- suolaa ja valkopippuria
- oliiviöljyä voiteluun
Tomaattisalaatti
- 2 tomaattia
- ½ punasipuli
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tzatziki
- 5 dl luonnonjogurttia
- 1/3 kurkkua
- suolaa ja valkopippuria
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
Tarjoiluun
- 100 g feta-juustoa
- 1 dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Tomaattisalaatti: leikkaa tomaatit lohkoiksi, punasipuli suikaleiksi ja yhdistä ne. Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kääntele kastike salaattiin.
2. Tzatziki: Valuta jogurttia kahvinsuodattimessa, kunnes se on sopivan paksua. Raasta kurkku ja sirottele raasteelle suolaa. Purista muodostunut neste ja sekoita kurkkusilppu jogurttiin. Lisää joukkoon valkopippuri, oliiviöljy ja sitruunamehu ja sekoita.
3. Kuutioi feta. Järjestä fetakuutiot, oliivit, tomaattisalaatti ja tzatziki erillisiin kulhoihin, jolloin jokainen voi itse päättää lautasensa sisällöstä. Mausta lampaankyljykset ja halloumi suolalla ja pippurilla ja penslaa ne öljyllä. Paista tai grillaa halloumia minuutti kummaltakin puolelta ja kyljyksiä 2 minuuttia puoleltaan. Kyljykset saavat mielellään jäädä rosaksi sisältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku