Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

Feta-juusto, oliivit, tomaatit ja tzatziki ovat ihania kreikkalaisia makuja, jotka sopivat uskomattoman hyvin yhteen lampaanlihan ja halloumin kanssa. Tällä aterialla voi valita, haluaako lihaa vai ei, yhden vai useampia lisäkkeitä. Lohkoperunat sopivat oheen.

Neljälle

  • 4 lampaankyljystä
  • 1 paketti halloumia
  • suolaa ja valkopippuria
  • oliiviöljyä voiteluun

Tomaattisalaatti

  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tzatziki

  • 5 dl luonnonjogurttia
  • 1/3 kurkkua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • 100 g feta-juustoa
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Tomaattisalaatti: leikkaa tomaatit lohkoiksi, punasipuli suikaleiksi ja yhdistä ne. Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kääntele kastike salaattiin.

2. Tzatziki: Valuta jogurttia kahvinsuodattimessa, kunnes se on sopivan paksua. Raasta kurkku ja sirottele raasteelle suolaa. Purista muodostunut neste ja sekoita kurkkusilppu jogurttiin. Lisää joukkoon valkopippuri, oliiviöljy ja sitruunamehu ja sekoita.

3. Kuutioi feta. Järjestä fetakuutiot, oliivit, tomaattisalaatti ja tzatziki erillisiin kulhoihin, jolloin jokainen voi itse päättää lautasensa sisällöstä. Mausta lampaankyljykset ja halloumi suolalla ja pippurilla ja penslaa ne öljyllä. Paista tai grillaa halloumia minuutti kummaltakin puolelta ja kyljyksiä 2 minuuttia puoleltaan. Kyljykset saavat mielellään jäädä rosaksi sisältä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.