Lammaskebab jugurttikastikkeella
Herkullinen lammaskebab vie kielen mennessään. Makuja-kokki Veera Rusasen resepti on lisäksi kevyt ja yksinkertainen valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g lammasjauhelihaa
- 2 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- puoli ruukkua korianteria
- 0,5 tl rikottuja korianterinsiemeniä
- 1 tl jeeraa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 kananmuna
- puisia varrastikkuja
Jugurttikastike
- 4 dl paksua luonnonjugurttia
- suolaa
- mustapippuria
- 1 ruukku minttua
Valmistusohje
Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman hienoksi silpuksi. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi tai purista se.
Silppua korianterinlehdet. Sekoita sipulit jauhelihaan. Lisää korianteri, kuivat mausteet ja kananmuna. Sekoita kebabmassa käsin tasaiseksi.
Muotoile massasta pötköjä varrastikkujen ympärille. Paista kebabit kypsiksi kuumalla pannulla tai 175-asteisessa uunissa.
Tarjoile kebabit hummuksen ja jugurttikastikkeen kanssa. Hummuksen reseptin löydät
Nämä kebabit onnistuvat myös grillissä tai parillapannulla.
Mausta jugurtti suolalla, mustapippurilla ja revityillä mintunlehdillä. Säästä muutama mintunlehti koristeluun.
Jugurttikastike sopii hyvin dipiksi vihanneksille ja lihapullille. Erityisen hyvin se sopii lisukkeeksi lammasruoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku