Lammaskebab jugurttikastikkeella

Herkullinen lammaskebab vie kielen mennessään. Makuja-kokki Veera Rusasen resepti on lisäksi kevyt ja yksinkertainen valmistaa.

Ainekset

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 2 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puoli ruukkua korianteria
  • 0,5 tl rikottuja korianterinsiemeniä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 kananmuna
  • puisia varrastikkuja

Jugurttikastike

  • 4 dl paksua luonnonjugurttia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku minttua

Valmistusohje

Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.

Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman hienoksi silpuksi. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi tai purista se.

Silppua korianterinlehdet. Sekoita sipulit jauhelihaan. Lisää korianteri, kuivat mausteet ja kananmuna. Sekoita kebabmassa käsin tasaiseksi.

Muotoile massasta pötköjä varrastikkujen ympärille. Paista kebabit kypsiksi kuumalla pannulla tai 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile kebabit hummuksen ja jugurttikastikkeen kanssa. Hummuksen reseptin löydät

Nämä kebabit onnistuvat myös grillissä tai parillapannulla.

Mausta jugurtti suolalla, mustapippurilla ja revityillä mintunlehdillä. Säästä muutama mintunlehti koristeluun.

Jugurttikastike sopii hyvin dipiksi vihanneksille ja lihapullille. Erityisen hyvin se sopii lisukkeeksi lammasruoille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!