Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty karamelli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on helppo ja nopea tapa keittää karamellia. Koska voi saattaa räiskyä, pienet lapset on syytä pitää kauempana karkinkeitosta.

Noin 40 palaa

  • 200 g kuorittuja manteleita
  • 200 g voita
  • 2 3/4 dl sokeria (noin 200 g)

Lisäksi

  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Sekoita voi, sokeri ja kokonaiset, kuoritut mantelit paksupohjaisessa, mielellään emalikattilassa. Kiehauta, alenna lämpöä ja sekoita taukoamatta karamelliseosta, kunnes se on kauniin väristä ja paksuuntunutta, noin 15 minuuttia. Jos karamelli juoksettuu (voi irtoaa seoksesta), sinun pitää vain jatkaa voimakasta sekoittamista, silloin seos yhdistyy jälleen.

2. Kaada karamellimassa alumiinifolioarkille ja anna kovettua. Taita sopivia palasia levystä ja säilytä kannellisessa purkissa.

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike