Keitetty karamelli
Tämä on helppo ja nopea tapa keittää karamellia. Koska voi saattaa räiskyä, pienet lapset on syytä pitää kauempana karkinkeitosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Noin 40 palaa
- 200 g kuorittuja manteleita
- 200 g voita
- 2 3/4 dl sokeria (noin 200 g)
Lisäksi
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja kokonaiset, kuoritut mantelit paksupohjaisessa, mielellään emalikattilassa. Kiehauta, alenna lämpöä ja sekoita taukoamatta karamelliseosta, kunnes se on kauniin väristä ja paksuuntunutta, noin 15 minuuttia. Jos karamelli juoksettuu (voi irtoaa seoksesta), sinun pitää vain jatkaa voimakasta sekoittamista, silloin seos yhdistyy jälleen.
2. Kaada karamellimassa alumiinifolioarkille ja anna kovettua. Taita sopivia palasia levystä ja säilytä kannellisessa purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku