Keitetty karamelli
Tämä on helppo ja nopea tapa keittää karamellia. Koska voi saattaa räiskyä, pienet lapset on syytä pitää kauempana karkinkeitosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Noin 40 palaa
- 200 g kuorittuja manteleita
- 200 g voita
- 2 3/4 dl sokeria (noin 200 g)
Lisäksi
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja kokonaiset, kuoritut mantelit paksupohjaisessa, mielellään emalikattilassa. Kiehauta, alenna lämpöä ja sekoita taukoamatta karamelliseosta, kunnes se on kauniin väristä ja paksuuntunutta, noin 15 minuuttia. Jos karamelli juoksettuu (voi irtoaa seoksesta), sinun pitää vain jatkaa voimakasta sekoittamista, silloin seos yhdistyy jälleen.
2. Kaada karamellimassa alumiinifolioarkille ja anna kovettua. Taita sopivia palasia levystä ja säilytä kannellisessa purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi