Vadelmainen vaniljajäätelökastike
Vadelmainen vaniljajäätelökastike toimii sellaisenaan tai vaikkapa kakun ja piirakan lisukkeena. Makuja-kokki Veera Rusanen suosittelee kastiketta tuhdin mud caken kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 0,5 l vaniljajäätelöä
- 1 sitruuna
- 2 dl pakastevadelmia
- (0,5 dl tomusokeria)
Valmistusohje
Leikkaa jäätelö isoiksi kuutioiksi ja anna kuutioiden sulaa hetki kulhossa huoneenlämmössä.
Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuori ja purista mehu. Lisää kuoriraaste, sitruunamehu ja vadelmat jäätelön joukkoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittajalla.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jos jäätelökastikkeesta tulee makuusi liian hapanta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku