Anna kerman ja maidon kiehahtaa paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Valuta kuumennettu kerma ja maito ohuena nauhana keltuaissokerivaahdon sekaan jatkuvasti sekoittaen.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsytä koko ajan hämmentäen, kunnes kastike alkaa hieman jo paksuuntua ja pintaan jää kevyt vana lusikalla vetäistäessä. Kun yksi kupla nousee pintaan, se riittää kiehumiseksi. Idea on kypsyttää munankeltuaiset niin, että ne muodostavat tasaisen kastikkeen eivätkä pääse kokkeloitumaan. Kokin niksi: crème anglaise on valmista, kun vatkaat seosta myötäpäivään ja pysäytettäessä seoksen kuplat liikkuvat n. neljäsosakierroksen takaisin päin. Paksu- ja laakeapohjainen kattila on tähän tarkoitukseen paras.
Kaada kastike kulhoon (älä jätä kuumaan kattilaan, ettei jatka kypsymistään) ja sekoita joukkoon mehu ja sitruunankuoret. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.