Vadelma sabayon

Sabayonin valmistuksessa täytyy olla tarkkana keltuaisten kypsymisen suhteen. Tarkkuus kannattaa, koska valmiina tämä jälkiruoka vie kielen mennessään.

Ainekset

  • 1 l vadelmia
  • 0,5 dl makeaa, valkoista jälkiruokaviiniä
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 keltuaista

Valmistusohje

Yhdistä viini, sokeri ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon.

Kuumenna vettä kattilassa ja vatkaa sabayon vaahdoksi kiehuvan veden päällä. Ole tarkkana, etteivät kypsyvät keltuaiset muutu rakeisiksi. Kun vaahto on kuohkeaa, on sabayon valmista.

Ota kastike pois vesihauteesta ja jäähdytä.

Lusikoi lautaselle keko vadelmia ja sen päälle sabayonia. Koristele vielä melissanlehdellä.

Parhaat ruokaohjelmat