Vadelma sabayon
Sabayonin valmistuksessa täytyy olla tarkkana keltuaisten kypsymisen suhteen. Tarkkuus kannattaa, koska valmiina tämä jälkiruoka vie kielen mennessään.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l vadelmia
- 0,5 dl makeaa, valkoista jälkiruokaviiniä
- 0,5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 keltuaista
Valmistusohje
Yhdistä viini, sokeri ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon.
Kuumenna vettä kattilassa ja vatkaa sabayon vaahdoksi kiehuvan veden päällä. Ole tarkkana, etteivät kypsyvät keltuaiset muutu rakeisiksi. Kun vaahto on kuohkeaa, on sabayon valmista.
Ota kastike pois vesihauteesta ja jäähdytä.
Lusikoi lautaselle keko vadelmia ja sen päälle sabayonia. Koristele vielä melissanlehdellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku