Vahakakkutoffeet

Nämä ovat kivoja, kovia toffeita, jotka ovat asettuneet kahdeksi kerrokseksi ja muistuttavat mehiläisten vahakakkuja, siitä tulee nimikin. Nämä namut eivät sovellu aivan pienimmille namupossuille, näitä täytyy nimittäin osata imeskellä pitkään. Jos näitä herkkupaloja puree, ne tarttuvat auttamattomasti hampaisiin.

40 palaa

  • 5,2 dl sokeria
  • 4 rkl valkoista siirappia (glukoosisiirappia)
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • ½ tl bikarbonaattia (ruokasooda)
  • 3 dl vettä
  • öljyä vuokaan

Lisäksi

  • uunivuoka n. 20x20 cm

Valmistusohje

1. Laita ainekset kattilaan soodaa lukuun ottamatta. Kuumenna varovasti, sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehahtaa, peitä kannella ja keitä 3 minuuttia. Ota kansi pois ja keitä seosta, kunnes kuulakoe onnistuu: tipauta seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos pystyt muotoilemaan sormiesi välissä kuulan seoksesta, se on valmista. Jos kuula ei onnistu, keitä vielä vähän lisää.

2. Öljyä vuoka kunnolla. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon bikarbonaatti. Sekoita kunnolla, kunnes kuplinta vähenee. Kaada massa silloin vuokaan.

3. Kun massa on hyytynyt, se on jakautunut kahdeksi kerrokseksi. Ota koko levy vuoasta ja taittele tai iske esim. vasaralla siitä paloja. Säilytä palat jääkaapissa kannellisessa purkissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!