Keitetyt lohipihvit ja hollandaisekastike
Joidenkuiden mielestä hollandaisekastikkeen teko on liian vaativaa, mutta ei: kokeile kerran, niin huomaat, miten hauskaa keittiöpuuhaa se on.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 lohipihviä (pyöreitä viipaleita kokonaisesta lohesta)
- suolaa
- 5 valkopippuria
- ½ sipuli
Sitruunahollandaise
- 3 raakaa munankeltuaista
- 1 rkl vettä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 150 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kirkasta ensin voi: lämmitä voi sulaksi ja kaada pinnalle muodostuva kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heitä pohjalle jäävä vaalea sakka pois. Keitä isomman kattilan pohjalla vettä, alenna lämpöä, niin että vesi vain helmeilee. Vatkaa munankeltuaiset pienemmässä kattilassa. Nosta pienempi kattila isomman päälle vesihauteeseen ja jatka voimakasta vatkaamista, kunnes keltuaismassa paksuuntuu.
2. Ota pieni kattila pois lämmöltä. Vatkaa keltuaismassan sekaan kirkastettu voi, aluksi tipoittain, vähitellen ohuena norona. Mausta kastike suolalla, pippurilla, kajennella ja puristetulla sitruunamehulla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Pidä kastike peitettynä lämpimässä tarjoiluun asti. Kastike ei saa missään tapauksessa enää kiehua, muuten se juoksettuu.
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää sipuliviipaleet, suolaa ja pippurit. Pane lohiviipaleet kattilaan ja hauduta kannen alla noin 5 minuuttia riippuen pihvien paksuudesta. Kun liha alkaa irrota selkäruodosta, kala on valmis. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden, lämpimän kastikkeen sekä raastetun sitruunankuoren kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku