1. Perkaa ja huuhtele silakat. Pään ja selkäruodon pitää jäädä paikoilleen. Keitä suolaliemi ja jäähdytä se. Laita silakat liemeen, niin että ne peittyvät. Pidä peitettynä jääkaapissa 1-3 vuorokautta. Ota ennen keittämistä silakat liemestä ja valuta ne.
2. Pane valutetut silakat kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää musta- ja maustepippurit, laakerinlehti ja tillit. Kuumenna varovasti kiehumispisteeseen ilman kantta ja anna kiehua hiljaa 2-3 minuuttia.
3. Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää jauhot hämmentäen, kuullota keskilämmöllä, niin etteivät jauhot ruskistu yhtään. Lisää maito koko ajan vatkaten ja tarvittaessa lisää silakoiden keitinlientä sen verran, että saat kastikkeesta sopivan paksuista. Keitä alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-4 minuuttia. Hienonna ruohosipuli ja lisää silppu kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitetyt silakat lämpiminä vastakeitettyjen perunoiden ja ruohosipulikastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat mainiosti (hyvin valutetut) etikkapunajuuret.