Keitetyt silakat liedellä
Nopea ja helppo tapa valmistaa silakoita päivälliseksi.
Neljälle
- 800 g silakkafileitä
Liemi
- 4 dl vettä
- 4 rkl etikkaa
- 4 rkl kidesokeria
- 2 tl suolaa
- ½ tl timjamia
- 5 valkopippuria
- 5 maustepippuria
- 1 porkkana, viipaleina
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Kääri kalat rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan pataan.
2. Sekoita liemi, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa. Kaada liemi kaloille. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.
3. Anna jäähtyä liemessä. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"