Keitetyt silakat liedellä
Julkaistu
Nopea ja helppo tapa valmistaa silakoita päivälliseksi.
Neljälle
- 800 g silakkafileitä
Liemi
- 4 dl vettä
- 4 rkl etikkaa
- 4 rkl kidesokeria
- 2 tl suolaa
- ½ tl timjamia
- 5 valkopippuria
- 5 maustepippuria
- 1 porkkana, viipaleina
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Kääri kalat rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan pataan.
2. Sekoita liemi, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa. Kaada liemi kaloille. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.
3. Anna jäähtyä liemessä. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi