Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt silakat liedellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nopea ja helppo tapa valmistaa silakoita päivälliseksi.

Neljälle

  • 800 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 1 porkkana, viipaleina
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Kääri kalat rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan pataan.

2. Sekoita liemi, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa. Kaada liemi kaloille. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.

3. Anna jäähtyä liemessä. Tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala