Keitetyt silakat liedellä

Nopea ja helppo tapa valmistaa silakoita päivälliseksi.

Neljälle

  • 800 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 1 porkkana, viipaleina
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Kääri kalat rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan pataan.

2. Sekoita liemi, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa. Kaada liemi kaloille. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.

3. Anna jäähtyä liemessä. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!