Keitettyä lohta valkoviinikastikkeessa
Helppoa ja nopeaa, mutta silti juhlavaa. Tarjoa lisukkeena keitettyjä perunoita ja porkkanoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g lohifileetä
- 2 rkl hienonnettua sipulia
- ½ dl valkoviiniä
Kastike
- 4 dl kalalientä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja pane kattilaan. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta palat sipulipedille. Lisää valkoviiniä ja kalalientä niin, että kalat peittyvät ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Nosta kalapalat liemestä ja pidä lämpiminä. Siivilöi liemi.
2. Kastike: Kiehauta kalaliemi. Sulata toisessa kattilassa voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää kalaliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta lopuksi tillillä, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku