1. Jos lipeäkala pitää laittaa likoamaan: Laita se likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Jos haluat oikein kiinteää kalaa, anna kalan liota jopa 1 vuorokausi. Jos haluat pehmeämmän kalan, liota sitä muutama tunti. Kaada vesi pois.
2. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Laita hyvin valutettu kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan tai reunalliselle vadille. Ripottele päälle suola (sen ansiosta kala pysyy paremmin koossa). Peitä voidellulla foliolla ilmatiiviisti. Laita kala uuniin 40-50 minuutiksi, riippuen sen paksuudesta. Sen tulee olla täysin valkoinen valmiina. Kaada varoen pois vesi, joka vuokaan on muodostunut.
3. Valkokastike: Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Lisää samalla sekoittaen maito, suola ja valkopippuri. Anna sen kiehua hiljaa miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Varo, ettei kastike pala pohjaan.
4. Hernepyree: Anna herneiden liota yön yli 1 litrassa vettä. Kuori sipuli ja paloittele karkeasti. Kaada herneistä vesi pois ja keitä herneet n. 8 dl uutta vettä yhdessä suolan, sipulin, neilikoiden ja laakerinlehden kanssa. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 1 tunti. Lisää voi ennen tarjoilua.
5. Sinappi: Murskaa sinapinsiemenet morttelissa. Lisää vettä kunnes seoksesta tulee paksu ja pastamainen. Mausta suolalla.