Haukikvenellit ja rapukastike valmistuvat näin:
Haukipyörykät:
- Jäähdytä raaka-aineet.
- Jauha hauki tehosekoittimessa, lisää mausteet. Lisää rakenne rikottu valkuainen, sekoita. Lisää kerma, hitaasti valuttaen, sekoita. Paseeraa siivilän läpi.
- Muotoile lusikalla munamuotoisia kuulia, kypsennä suolalla maustetussa vedessä n. 6 – 8 min. Älä anna kiehua.
Rapukastike:
- Kuori rapujen pyrstöt ja sakset. Freesaa kuoret ja puolikas hienonnettu sipuli voissa.
- Lisää tomaattipyre, timjami, laakerinlehti ja herkkusienen jalat. Lisää valkoviini ja sen jälkeen vettä sen verran, että ravut peittyy. Hauduta n. 20 min ja siivilöi.
- Leikkaa ½ salottisipuli, herkkusieni, porkkana pieniksi kuutioiksi. Lisää päälle liemi, hauduta hetki, lisää hienonnetut ravunpyrstöt ja sakset. Tarkista maku ja tarjoile haukipyöryköiden kera.