Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt meriravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Meriravuilla on kauniin vaaleanpunainen kuori, joka ei muuta väriään keitettäessä. Merirapujen kuoret sopivat myös erittäin hyvin rapuliemen keittämiseen. Laske 6-8 rapua henkeä kohti niiden koosta riippuen. Perinteisesti meriravut tarjoillaan paahtoleivän, voin ja tillin kera.

Neljälle

  • 2 kg merirapuja
  • 2 rkl suolaa vesilitraa kohti
  • 2 sokeripalaa
  • kruunutilliä tai tillinsiemeniä

Tarjoiluun

  • keitettyjä juuressuikaleita

Valmistusohje

1. Huuhtele ravut jääkylmässä vedessä. Sekoita tilavassa kattilassa vesi ja suola, lisää sokeripalat ja kruunutillit. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja anna kiehua jonkin aikaa, niin että liemeen tulee kunnon tillinmaku.

2. Nostele ravut kiehuvaan liemeen. Laske keittoaika siitä, kun vesi jälleen kiehuu. Isoja rapuja keitetään 5 minuuttia, pieniä 3 minuuttia.

3. Jäähdytä ravut liemessä. On tärkeätä jäähdyttää ne nopeasti, joten nosta kattila jääkylmään veteen ja vaihda vesi muutamaan kertaan. Kun liemi ja ravut ovat haaleita, ne voi laittaa jääkaappiin. Keitetyille äyriäisille suositellaan +2 asteen säilytyslämpötilaa.

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut