Keitetyt meriravut
Meriravuilla on kauniin vaaleanpunainen kuori, joka ei muuta väriään keitettäessä. Merirapujen kuoret sopivat myös erittäin hyvin rapuliemen keittämiseen. Laske 6-8 rapua henkeä kohti niiden koosta riippuen. Perinteisesti meriravut tarjoillaan paahtoleivän, voin ja tillin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kg merirapuja
- 2 rkl suolaa vesilitraa kohti
- 2 sokeripalaa
- kruunutilliä tai tillinsiemeniä
Tarjoiluun
- keitettyjä juuressuikaleita
Valmistusohje
1. Huuhtele ravut jääkylmässä vedessä. Sekoita tilavassa kattilassa vesi ja suola, lisää sokeripalat ja kruunutillit. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja anna kiehua jonkin aikaa, niin että liemeen tulee kunnon tillinmaku.
2. Nostele ravut kiehuvaan liemeen. Laske keittoaika siitä, kun vesi jälleen kiehuu. Isoja rapuja keitetään 5 minuuttia, pieniä 3 minuuttia.
3. Jäähdytä ravut liemessä. On tärkeätä jäähdyttää ne nopeasti, joten nosta kattila jääkylmään veteen ja vaihda vesi muutamaan kertaan. Kun liemi ja ravut ovat haaleita, ne voi laittaa jääkaappiin. Keitetyille äyriäisille suositellaan +2 asteen säilytyslämpötilaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka