Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt

Tätä keittoa kannattaa tehdä parhaaseen rapuaikaan, kun toreilla ja kaupoissa on sekä rapuja että kruunutilliä. Tai pyydystät itse rapusi ja haet kruunutillit omalta kasvimaaltasi. Raaka-ainehankinnan tavasta huolimatta tämä on hieno keitto alkuruoaksi.

Neljälle

  • 1 l simpukka-/kalalientä
  • 12-16 kuorittua ravunpyrstöä
  • 1 nippu kruunutilliä
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Irrota kaikki kruunutillien latvat. Säästä pienimmät koristeluun. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Anna ravunpyrstöjen kiehua mukana 1 ½ minuuttia, ei yhtään enempää. Nosta pyrstöt sivuun.

2. Soseuta tillinkruunut ja voi liemen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Jaa lämpimät ravunpyrstöt lämmitetyille lautasille, kaada keitto päälle ja koristele pienillä tillinkruunuilla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!