Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt
Tätä keittoa kannattaa tehdä parhaaseen rapuaikaan, kun toreilla ja kaupoissa on sekä rapuja että kruunutilliä. Tai pyydystät itse rapusi ja haet kruunutillit omalta kasvimaaltasi. Raaka-ainehankinnan tavasta huolimatta tämä on hieno keitto alkuruoaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 l simpukka-/kalalientä
- 12-16 kuorittua ravunpyrstöä
- 1 nippu kruunutilliä
- 50 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Irrota kaikki kruunutillien latvat. Säästä pienimmät koristeluun. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Anna ravunpyrstöjen kiehua mukana 1 ½ minuuttia, ei yhtään enempää. Nosta pyrstöt sivuun.
2. Soseuta tillinkruunut ja voi liemen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Jaa lämpimät ravunpyrstöt lämmitetyille lautasille, kaada keitto päälle ja koristele pienillä tillinkruunuilla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku