Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä keittoa kannattaa tehdä parhaaseen rapuaikaan, kun toreilla ja kaupoissa on sekä rapuja että kruunutilliä. Tai pyydystät itse rapusi ja haet kruunutillit omalta kasvimaaltasi. Raaka-ainehankinnan tavasta huolimatta tämä on hieno keitto alkuruoaksi.

Neljälle

  • 1 l simpukka-/kalalientä
  • 12-16 kuorittua ravunpyrstöä
  • 1 nippu kruunutilliä
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Irrota kaikki kruunutillien latvat. Säästä pienimmät koristeluun. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Anna ravunpyrstöjen kiehua mukana 1 ½ minuuttia, ei yhtään enempää. Nosta pyrstöt sivuun.

2. Soseuta tillinkruunut ja voi liemen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Jaa lämpimät ravunpyrstöt lämmitetyille lautasille, kaada keitto päälle ja koristele pienillä tillinkruunuilla. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Ravunpyrstöt