Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt ravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maailman parasta ravunkeittolientä on yhtä monta kuin keittäjääkin. Tässä saat yhden ehdotuksen ja sitä paitsi kaiken, mitä oikeassa rapujen keittämisessä tarvitaan.

Neljälle

  • 1 ½ kg rapuja (25 kpl)
  • 3 l vettä
  • 1 dl (noin) karkeaa merisuolaa
  • 3 sokeripalaa
  • ½ l kokoonpuristettua kruunutilliä
  • ½ l kruunutilliä jälkiliemeen

Tarjoiluun

  • paahtoleipää, näkkileipää, voita

Valmistusohje

1. Huuhtele ja harjaa elävät ravut kunnolla. Laita ravut siihen kattilaan, jossa ne keitetään ja peitä ne vedellä. Kaada vesi pois toiseen astiaan ja mittaa se. Saman verran vettä tarvitset rapujen keitinliemeen.

2. Täytä tilava kattila 3/4 tilavuudeltaan vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua ja kuohua täydellä teholla. Laita kiehuvaan veteen kerrallaan 6 rapua niiden tappamiseksi, joka vie noin minuutin. Ota ravut vedestä ja laita seuraava erä kiehumaan ja jatka, kunnes kaikki ravut on tapettu.

3. Kuumenna nyt mitattu vesi kiehuvaksi yhdessä suolan, sokerin ja kruunutillin kanssa. Keitä lientä 15 minuuttia. Laita ravut liemeen ja keitä niitä 6-7 minuuttia. Laita uudet kruunutillit toisen astian pohjalle ja nosta ravut tillipedille reikäkauhalla. Siivilöi keitinliemi niiden päälle. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti. Tarkista, että liemi peittää kaikki ravut ja säilytä niitä liemessään vuorokausi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut