Keitetyt taskuravut
Suomessahan ei taskurapuja pyydystetä, lähin esiintymispaikka on Pohjanmeressä Ruotsin länsirannikolla. Joudumme siis tyytymään siihen, mitä kalatukku ja -kauppias suo. Jos onnistut saamaan eläviä taskurapuja, tarvitset ison keittokattilan, ettei keitinliemi jäähdy rapuja lisättäessä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 elävää taskurapua à 500-600 g
Keitinliemi
- 6,5 l vettä
- 5 dl olutta, lager
- 10 reilua tillinoksaa
- 3 dl suolaa
- 3 rkl tillinsiemeniä
- 2 sokeripalaa
Tarjoiluun
- aioli
- sitruuna
- tilliä
Valmistusohje
1. Kaada vesi ja olut kattilaan, lisää tillit, suola, tillinsiemenet ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3 minuuttia. Ota kumirenkaat irti rapujen saksista ja laske taskuravut kiehuvaan veteen sakset edellä. Aseta posliinilautanen rapujen painoksi ja keitä 15 minuuttia.
2. Nosta ravut liemestä ja jäähdytä. Kun keitinliemi on jäähtynyt 50-asteiseksi, pane ravut uudestaan siihen ja anna maustua liemessään kylmässä yli yön.
3. Halkaise taskuravut keskeltä ja tarjoile aiolin, sitruunan ja tillin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka