Keitetyt taskuravut

Suomessahan ei taskurapuja pyydystetä, lähin esiintymispaikka on Pohjanmeressä Ruotsin länsirannikolla. Joudumme siis tyytymään siihen, mitä kalatukku ja -kauppias suo. Jos onnistut saamaan eläviä taskurapuja, tarvitset ison keittokattilan, ettei keitinliemi jäähdy rapuja lisättäessä.

Neljälle

  • 4 elävää taskurapua à 500-600 g

Keitinliemi

  • 6,5 l vettä
  • 5 dl olutta, lager
  • 10 reilua tillinoksaa
  • 3 dl suolaa
  • 3 rkl tillinsiemeniä
  • 2 sokeripalaa

Tarjoiluun

  • aioli
  • sitruuna
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kaada vesi ja olut kattilaan, lisää tillit, suola, tillinsiemenet ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3 minuuttia. Ota kumirenkaat irti rapujen saksista ja laske taskuravut kiehuvaan veteen sakset edellä. Aseta posliinilautanen rapujen painoksi ja keitä 15 minuuttia.

2. Nosta ravut liemestä ja jäähdytä. Kun keitinliemi on jäähtynyt 50-asteiseksi, pane ravut uudestaan siihen ja anna maustua liemessään kylmässä yli yön.

3. Halkaise taskuravut keskeltä ja tarjoile aiolin, sitruunan ja tillin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!