Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt taskuravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suomessahan ei taskurapuja pyydystetä, lähin esiintymispaikka on Pohjanmeressä Ruotsin länsirannikolla. Joudumme siis tyytymään siihen, mitä kalatukku ja -kauppias suo. Jos onnistut saamaan eläviä taskurapuja, tarvitset ison keittokattilan, ettei keitinliemi jäähdy rapuja lisättäessä.

Neljälle

  • 4 elävää taskurapua à 500-600 g

Keitinliemi

  • 6,5 l vettä
  • 5 dl olutta, lager
  • 10 reilua tillinoksaa
  • 3 dl suolaa
  • 3 rkl tillinsiemeniä
  • 2 sokeripalaa

Tarjoiluun

  • aioli
  • sitruuna
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kaada vesi ja olut kattilaan, lisää tillit, suola, tillinsiemenet ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3 minuuttia. Ota kumirenkaat irti rapujen saksista ja laske taskuravut kiehuvaan veteen sakset edellä. Aseta posliinilautanen rapujen painoksi ja keitä 15 minuuttia.

2. Nosta ravut liemestä ja jäähdytä. Kun keitinliemi on jäähtynyt 50-asteiseksi, pane ravut uudestaan siihen ja anna maustua liemessään kylmässä yli yön.

3. Halkaise taskuravut keskeltä ja tarjoile aiolin, sitruunan ja tillin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut