Rapujen keitinliemi
Maailman parhaita ravunkeittoliemiä on yhtä monta kuin kokkejakin. Tämä on meidän versiomme, jota voi käyttää paitsi tuoreiden rapujen keittämiseen- Yhtä lailla myös esimerkiksi pakasterapujen jalostamiseen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 3 l vettä
- 1 dl karkeaa suolaa
- 2 sokeripalaa
- 1 nippu kruunutilliä
- 1 pieni sipuli
- 1 pullo portteria
Valmistusohje
1. Sulata pakasteravut puolittain.
2. Kiehauta vesi. Lisää suola, sokeri, noin puolet kruunutillistä, sipuli kokonaisena sekä portteri. Keitä 15 minuuttia. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja jäähdytä se kunnolla.
3. Laita loput kruunutillit riittävän suuren säilytysastian pohjalle. Asettele ravut tillipedille ja kaada liemi päälle. Laita jääkaappiin ja anna rapujen sulaa täysin. Pidä liemessä mielellään seuraavaan päivään, jolloin uuden liemen maku on tehnyt pakasteravuista kuin tuoreita.
4. Tuoreita rapuja käyttäessäsi lisäät elävät ravut yksitellen kiehuvaan liemeen. Kun kaikki on keitetty, vaihda kiehunut tilli tuoreeseen ja anna rapujen jäähtyä liemessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka