Rapujen keittäminen

Rapuja. Kotimainen täplärapu (Pacifastacus leniusculus). Lehtikuva.

Näin ravut keitetään ravintola Savoyn tapaan!

Ainekset

  • Joki- tai täplärapuja
  • 10 l vettä
  • 350 g karkeaa merisuolaa
  • 50 g sokeria
  • 2 pnt kruunutillin varsia

Valmistusohje

1. Tarkista ja huuhtele elävät ravut huolella.

2. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.

3. Lisää veteen suola, sokeri ja 1 puntti tilliä.

4.  Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut kiehumaan uudelleen.

5. Nosta ravut varovasti isoon astiaan ja kaada liemi päälle. Poista vanha tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon.

6. Jäähdytä omassa liemessä ja anna maustua noin 1 vuorokauden.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!