Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapujen keittäminen

Rapuja. Kotimainen täplärapu (Pacifastacus leniusculus). Lehtikuva.
Julkaistu 04.08.2017 07:29

MTV LIFESTYLE

Näin ravut keitetään ravintola Savoyn tapaan!

Ainekset

  • Joki- tai täplärapuja
  • 10 l vettä
  • 350 g karkeaa merisuolaa
  • 50 g sokeria
  • 2 pnt kruunutillin varsia

Valmistusohje

1. Tarkista ja huuhtele elävät ravut huolella.

2. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.

3. Lisää veteen suola, sokeri ja 1 puntti tilliä.

4.  Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut kiehumaan uudelleen.

5. Nosta ravut varovasti isoon astiaan ja kaada liemi päälle. Poista vanha tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon.

6. Jäähdytä omassa liemessä ja anna maustua noin 1 vuorokauden.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiset