Keltainen sitruunasilli
Keltainen silli sopii hyvin pääsiäisen sillipöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 prk liotettuja säilykesillejä
- 1 maustemitta rouhittua mustapippuria
- 1 iso sitruuna
- 1 purjo
- 2 rkl kidesokeria
- 1-1 ½ dl vettä
- tilliä
Valmistusohje
1. Huuhtele sillifileet lävikössä, valuta hyvin. Paloittele ne viistoiksi paloiksi ja laita kulhoon, ripottele päälle mustapippuria.
2. Pese sitruuna hyvin ja kuivaa se. Suikaloi sitruunankuori hienoksi. Paloittele myös purjo pieneksi. Purista sitruunamehu ja sekoita se sokerin ja veden kanssa. Aloita pienemmällä vesimäärällä, lisää vettä halutessasi.
3. Kaada liemi sillin päälle, koristele sitruunankuorella, purjolla ja tillillä. Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku