Uusia perunoita ja herneitä tillikastikkeessa

Tämä on täydellinen lisuke paistetulle, paneeratulle kalalle.

Neljälle

  • 6-8 keitettyä uutta perunaa
  • 3 dl kermaviiliä
  • 250 g pieniä herneitä (pakaste)
  • 1 sitruuna
  • ½ lavakurkku
  • ½ nippu tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata herneet puoliksi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.

2. Kuutioi kurkku pieniksi, kauniiksi paloiksi. Sekoita herneet, kurkku, sitruunamehu, sitruunankuori ja kermaviili kulhossa.

3. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike vastakeitettyjen uusien perunoiden päälle, koristele tuoreella tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.