Kermainen uunikirjolohi
Kirjolohta ja taimenta viljellään nykyisin runsaasti Pohjoismaissa, mutta Lapissa niitä voi saada ihan villeinäkin itse pyytämällä. Tämä resepti tulee Pohjois-Ruotsista, Norrlannista, mutta voisi yhtä hyvin olla Suomen puolelta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annoskokoista kirjolohta tai taimenta
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 dl kahvikermaa
- 2 tomaattia
- 1/3 kurkkua
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kalttaa tomaatit, puolita ne, koverra pois siemenet ja kuutioi malto. Kuori ja leikkaa kurkku ohuiksi parin sentin pituisiksi tikuiksi. Ota erilleen muutama tillintupsu koristeeksi ja silppua loput tillit sekä ruohosipulit.
2. Hiero kalat suolalla ja pippurilla ja kääntele ne vehnäjauhossa. Ruskista kalat nopeasti molemmin puolin voissa paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehu.
3. Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä ja keitä hiljaa tomaatti-, kurkku-, tilli- ja ruohosipulisilppuja kermassa. Kaada kerma-vihannesseos kalojen päälle ja pane vuoka uuniin 15 minuutiksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa koristeltuna tillitupsuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka