Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermainen uunikirjolohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kirjolohta ja taimenta viljellään nykyisin runsaasti Pohjoismaissa, mutta Lapissa niitä voi saada ihan villeinäkin itse pyytämällä. Tämä resepti tulee Pohjois-Ruotsista, Norrlannista, mutta voisi yhtä hyvin olla Suomen puolelta.

Neljälle

  • 4 annoskokoista kirjolohta tai taimenta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 dl kahvikermaa
  • 2 tomaattia
  • 1/3 kurkkua
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kalttaa tomaatit, puolita ne, koverra pois siemenet ja kuutioi malto. Kuori ja leikkaa kurkku ohuiksi parin sentin pituisiksi tikuiksi. Ota erilleen muutama tillintupsu koristeeksi ja silppua loput tillit sekä ruohosipulit.

2. Hiero kalat suolalla ja pippurilla ja kääntele ne vehnäjauhossa. Ruskista kalat nopeasti molemmin puolin voissa paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehu.

3. Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä ja keitä hiljaa tomaatti-, kurkku-, tilli- ja ruohosipulisilppuja kermassa. Kaada kerma-vihannesseos kalojen päälle ja pane vuoka uuniin 15 minuutiksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa koristeltuna tillitupsuilla.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi