Grillattua lohta perunapediltä
Tässä reseptissä käytät kokonaisen lohen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kokonainen lohi, 1-1 ½ kg
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tuoretta timjaminoksaa
- 2 tuoretta salvianoksaa
- 1 nippu persiljaa
- puuvillalankaa
- 1 nippu ruohosipulia
Perunapeti
- 8 uutta perunaa
- 2 rkl voita
- 1 kesäkurpitsa
- 1 nippu retiisejä
Valmistusohje
1. Aloita perunoista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat tarkoin ja paloittele ne pienemmiksi, ruskista palat voissa ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista perunoita uunissa n. 20 minuuttia. Halkaise kesäkurpitsa, raaputa pois siemenet ja viipaloi kesäkurpitsa puolikuiksi. Viipaloi retiisit ohuesti. Laita kesäkurpitsanpalat perunavuokaan viimeiseksi 5 minuutiksi paistoajasta.
2. Hiero lohi suolalla ja pippurilla ja penslaa öljyllä. Leikkaa nahkaan muutama viilto. Sido kala yrttipeitteeseen puuvillalangalla. Grillaa n. 15 minuuttia per puoli, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Hienonna ruohosipuli.
3. Sekoita retiisit ja perunasekoitus ja levitä se suurelle tarjoiluvadille. Poista lohesta puuvillalanka ja yrtit, aseta perunapedille. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa