Perunamunakas, mätiä ja kermaviiliä

Erilainen munakas, jossa yhdistyvät ihanat kesämaut: peruna, kalanmäti, punasipuli, tilli, kermaviili. Voit käyttää yhtä hyvin lohen, kirjolohen, siian tai vaikkapa muikunmätiä.

Neljälle

  • 2 munaa
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria

Täyte

  • 400 g keitettyjä, kylmiä (uusia)perunoita
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • ½ dl ruohosipulisilppua

Tarjoiluun

  • 4 rkl kermaviiliä
  • 4 rkl punasipulisilppua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 120 g mätiä
  • 1 sitruuna lohkoina

Lisäksi

  • valurautapannu

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Viipaloi perunat ja silppua salotit. Kuumenna valurautapannu ja kuullota voissa salottisilppua ruskistamatta. Lisää perunaviipaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele mukaan ruohosipulisilppu ja ravista pannua, niin että perunat jakautuvat tasaisesti pannulle.

2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita niihin kerma ja maito. Kaada seos pannulle täytteiden päälle ja anna olla muutama minuutti miedolla lämmöllä. Siirrä pannu munakkaineen uuniin ja paista vielä 11-13 minuuttia, niin että se on hyytynyt.

3. Tarjoile omeletti pannulta ja lisäkkeet, kermaviili, sipuli, tilli, mäti ja sitruunalohkot erillisistä kulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!