Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vanhanajan ahvenmuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ahvenen perkaaminen ei ole niitä mukavimpia hommia, mutta kokonaisia ja suomustettuja niiden tulee olla tähän klassiseen ruokalajiin. Vaiva palkitaan mahtavalla maulla!

Neljälle

  • 4 isoa ahventa
  • 1 pieni purjo
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 rkl voita
  • 1 laakerinlehti
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa ahvenista ensin terävät selkäevät. Suomusta kalat, avaa vatsat ja perkaa niiden sisälmykset, jätä päät paikoilleen. Huuhtele ahvenet hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo, samoin tilli ja persilja. Voitele uunivuoka 1 ½ rkl:lla voita. Pane puolet purjo, tilli- ja persiljasilpusta sekä laakerinlehti ja timjami vuoan pohjalle. Hiero kaloihin suolaa ja pippuria, kääntele ne vehnäjauhoissa ja laita vuokaan viherpedille. Ripottele päälle loput vihersilpusta ja loppu voi nokareina.

3. Purista pinnalle vähän sitruunaa, kaada vuokaan vettä ja pane uuniin 15 minuutiksi. Kaada kerma ahventen päälle ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoile suoraan uunivuoasta vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos