Kesäinen janssoninkiusaus
Joskus kuulee sanottavan, ettei janssoninkiusaus onnistu uusista perunoista. Ei pidä paikkaansa! Kyllä onnistuu - ja aikaakin kuluu vähemmän. Jos valmistat kuvan kaltaisia annoskiusauksia, saat valmista syötävää jopa 20 minuutissa. Tarjoa alku- tai pääruokana tai ota piknikille mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 20 pientä uutta perunaa
- 1 sipuli
- 20 anjovisfileetä
- pippuria
- 4 dl kuohukermaa
- korppujauhoja
- voita
Valmistusohje
1. Leikkaa perunat kuorineen reiluiksi suikaleiksi tai paloiksi. Pane voideltuihin annosvuokiin kerroksittain perunoita, hienoksi suikaloitua sipulia, jauhettua mustapippuria ja 3-4 anjovisfileetä.
2. Kaada päälle kuohukermaa niin, että perunat peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele voinokareella.
3. Paista annosvuokia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Tarjoa oluen ja näkkileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"