Kesäinen janssoninkiusaus

Joskus kuulee sanottavan, ettei janssoninkiusaus onnistu uusista perunoista. Ei pidä paikkaansa! Kyllä onnistuu - ja aikaakin kuluu vähemmän. Jos valmistat kuvan kaltaisia annoskiusauksia, saat valmista syötävää jopa 20 minuutissa. Tarjoa alku- tai pääruokana tai ota piknikille mukaan.

4 annosta

  • 20 pientä uutta perunaa
  • 1 sipuli
  • 20 anjovisfileetä
  • pippuria
  • 4 dl kuohukermaa
  • korppujauhoja
  • voita

Valmistusohje

1. Leikkaa perunat kuorineen reiluiksi suikaleiksi tai paloiksi. Pane voideltuihin annosvuokiin kerroksittain perunoita, hienoksi suikaloitua sipulia, jauhettua mustapippuria ja 3-4 anjovisfileetä.

2. Kaada päälle kuohukermaa niin, että perunat peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele voinokareella.

3. Paista annosvuokia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Tarjoa oluen ja näkkileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!