Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäinen janssoninkiusaus

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joskus kuulee sanottavan, ettei janssoninkiusaus onnistu uusista perunoista. Ei pidä paikkaansa! Kyllä onnistuu - ja aikaakin kuluu vähemmän. Jos valmistat kuvan kaltaisia annoskiusauksia, saat valmista syötävää jopa 20 minuutissa. Tarjoa alku- tai pääruokana tai ota piknikille mukaan.

4 annosta

  • 20 pientä uutta perunaa
  • 1 sipuli
  • 20 anjovisfileetä
  • pippuria
  • 4 dl kuohukermaa
  • korppujauhoja
  • voita

Valmistusohje

1. Leikkaa perunat kuorineen reiluiksi suikaleiksi tai paloiksi. Pane voideltuihin annosvuokiin kerroksittain perunoita, hienoksi suikaloitua sipulia, jauhettua mustapippuria ja 3-4 anjovisfileetä.

2. Kaada päälle kuohukermaa niin, että perunat peittyvät. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele voinokareella.

3. Paista annosvuokia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Tarjoa oluen ja näkkileivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Janssoninkiusaus