Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Janssoninkiusaus

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä alunperin ruotsalainen, suosittu lounas ja yöpala on luultavasti saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan, joka vaikutti 1800-luvun lopulla. Janssoninkiusauksen kyytipojaksi sopivat näkkileipä voimakkaan juuston kera sekä olut ja snapsi.

Neljälle

  • 8 raakaa perunaa
  • 1 keltasipuli
  • 125 g anjovisfileitä
  • pippuria
  • 3 dl kermaa
  • korppujauhoja
  • voita

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat ja sipuli hienosti. Lado uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja anjovisfileitä, pippuroi kerrosten välillä.

2. Kaada kerma ja anjovisliemi vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele muutamalla voinokareella.

3. Paista 200 asteessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarvittaessa valele päälle lisää kermaa.

Tuoreimmat aiheesta

Janssoninkiusaus