Janssoninkiusaus

Tämä alunperin ruotsalainen, suosittu lounas ja yöpala on luultavasti saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan, joka vaikutti 1800-luvun lopulla. Janssoninkiusauksen kyytipojaksi sopivat näkkileipä voimakkaan juuston kera sekä olut ja snapsi.

Neljälle

  • 8 raakaa perunaa
  • 1 keltasipuli
  • 125 g anjovisfileitä
  • pippuria
  • 3 dl kermaa
  • korppujauhoja
  • voita

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat ja sipuli hienosti. Lado uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja anjovisfileitä, pippuroi kerrosten välillä.

2. Kaada kerma ja anjovisliemi vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele muutamalla voinokareella.

3. Paista 200 asteessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarvittaessa valele päälle lisää kermaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.