Tortilla Española
Espanjalaisessa keittiössä yksinkertaiset raaka-aineet ovat kunniassa. Hyvä esimerkki on tämä peruna-sipulimunakas. Kotoisesta munakkaasta poiketen espanjalainen munakas käännetään ja paistetaan myös toiselta puolelta. Tarjoa munakas lämpimänä ilman lisukkeita tai kylmänä tomaattisalaatin kera. Voita leikata munakkaan myös suupaloiksi, pistää paloihin cocktailtikut ja tarjota ne naposteltavana ennen varsinaista ruokaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g perunoita
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 4 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsennä perunoita keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle perunoiden joukkoon. Kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
3. Riko munien rakenne ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munat pannulle peruna-sipulisekoituksen päälle. Ravistele munakasta muutamia kertoja kypsentämisen aikana.
4. Kun munakas on kypsynyt pari minuuttia, käännä se kannen avulla. Kypsennä vielä pari minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka