Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tortilla Española

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Espanjalaisessa keittiössä yksinkertaiset raaka-aineet ovat kunniassa. Hyvä esimerkki on tämä peruna-sipulimunakas. Kotoisesta munakkaasta poiketen espanjalainen munakas käännetään ja paistetaan myös toiselta puolelta. Tarjoa munakas lämpimänä ilman lisukkeita tai kylmänä tomaattisalaatin kera. Voita leikata munakkaan myös suupaloiksi, pistää paloihin cocktailtikut ja tarjota ne naposteltavana ennen varsinaista ruokaa.

4 annosta

  • 500 g perunoita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 4 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsennä perunoita keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle perunoiden joukkoon. Kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullanruskeita.

3. Riko munien rakenne ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munat pannulle peruna-sipulisekoituksen päälle. Ravistele munakasta muutamia kertoja kypsentämisen aikana.

4. Kun munakas on kypsynyt pari minuuttia, käännä se kannen avulla. Kypsennä vielä pari minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas