Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt anjoviskiusaus á la Sami Garam

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita viikko kevyellä ja herkullisella kiusauksella. Sami Garamin yksinkertainen resepti toimii hyvin helppona arkiruokana.

Ainekset

  • 1 kg perunoita, jauhoinen lajike (Rosamunda, Van Coch)
  • 2 sipulia
  • 2 prk anjovisfileitä
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 2 kananmunaa
  • valkopippuria
  • öljyä voiteluun
  • maustekurkkua
  • etikkapunajuuria

Valmistusohje

Suikaloi kuorittu sipuli ja kuullota sitä pannulla tai kuumenna mikrossa tovi.

Kuori perunat ja suikaloi ne. Lado kiusaus voideltuun uunivuokaan niin, että levität siihen ensin puolet perunoista, sipulisuikaleet ja anjovisfileet. Peitä perunoilla.

Vatkaa kuohkea munamaito ja mausta se pippurilla ja anjovisliemellä ja kaada kiusauksen päälle.

Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja maito hyytynyt.

Tarjoa maustekurkun ja etikkapunajuurten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Janssoninkiusaus