Kevyt anjoviskiusaus á la Sami Garam
Aloita viikko kevyellä ja herkullisella kiusauksella. Sami Garamin yksinkertainen resepti toimii hyvin helppona arkiruokana.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg perunoita, jauhoinen lajike (Rosamunda, Van Coch)
- 2 sipulia
- 2 prk anjovisfileitä
- 4 dl rasvatonta maitoa
- 2 kananmunaa
- valkopippuria
- öljyä voiteluun
- maustekurkkua
- etikkapunajuuria
Valmistusohje
Suikaloi kuorittu sipuli ja kuullota sitä pannulla tai kuumenna mikrossa tovi.
Kuori perunat ja suikaloi ne. Lado kiusaus voideltuun uunivuokaan niin, että levität siihen ensin puolet perunoista, sipulisuikaleet ja anjovisfileet. Peitä perunoilla.
Vatkaa kuohkea munamaito ja mausta se pippurilla ja anjovisliemellä ja kaada kiusauksen päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja maito hyytynyt.
Tarjoa maustekurkun ja etikkapunajuurten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku