Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkagratiinia chilillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä gratiini maistuu hyvin pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa, mutta se sopii myös seisovaan pöytään, jolloin siitä riittää kahdeksalle.

Neljälle

  • 500 g silakkafileitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pieni prk herkkusieniä
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 tl hienonnettua punaista chiliä
  • ½ dl kermaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 30 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja laita ne tiiviisti vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle valutetut herkkusienet.

2. Sekoita ranskankerma, chili ja kerma. Kaada sekoitus kalojen päälle. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja laita päälle ohuita voiviipaleita.

3. Kypsennä gratiinia uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini