Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mikä on sen suomalaisempaa kuin kesän marjat. Tämän reseptin voit toteuttaa kulloinkin käsillä olevan marjasadon annilla. Kauramuropedille annostellut raikkaat marjat vaniljajogurtilla kruunattuna on myös ulkomaalaisille vieraillesi unohtumaton jälkiruoka.

4 hengelle

  • 1 l vadelmia
  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria

Kauramuro

  • 2 dl kauraryynejä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl siirappia

Valmistusohje

1. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää kauraryynit ja anna niiden saada vain hieman väriä. Noruta päälle siirappi ja ota pannu liedeltä. Jäähdytä.

2. Jaa kauramuroseos jalallisiin annoslaseihin. Täytä lasit kukkuroilleen vadelmilla ja lusikoi lopuksi huipulle vaniljalla maustettua jogurttia.

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka