Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera

Mikä on sen suomalaisempaa kuin kesän marjat. Tämän reseptin voit toteuttaa kulloinkin käsillä olevan marjasadon annilla. Kauramuropedille annostellut raikkaat marjat vaniljajogurtilla kruunattuna on myös ulkomaalaisille vieraillesi unohtumaton jälkiruoka.

4 hengelle

  • 1 l vadelmia
  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria

Kauramuro

  • 2 dl kauraryynejä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl siirappia

Valmistusohje

1. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää kauraryynit ja anna niiden saada vain hieman väriä. Noruta päälle siirappi ja ota pannu liedeltä. Jäähdytä.

2. Jaa kauramuroseos jalallisiin annoslaseihin. Täytä lasit kukkuroilleen vadelmilla ja lusikoi lopuksi huipulle vaniljalla maustettua jogurttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!