Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera
Mikä on sen suomalaisempaa kuin kesän marjat. Tämän reseptin voit toteuttaa kulloinkin käsillä olevan marjasadon annilla. Kauramuropedille annostellut raikkaat marjat vaniljajogurtilla kruunattuna on myös ulkomaalaisille vieraillesi unohtumaton jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 l vadelmia
- 1 dl ruokajogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
Kauramuro
- 2 dl kauraryynejä
- 2 rkl voita
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
1. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää kauraryynit ja anna niiden saada vain hieman väriä. Noruta päälle siirappi ja ota pannu liedeltä. Jäähdytä.
2. Jaa kauramuroseos jalallisiin annoslaseihin. Täytä lasit kukkuroilleen vadelmilla ja lusikoi lopuksi huipulle vaniljalla maustettua jogurttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa