Pakastettu juustokakku
Valmista juustokakku uudella tavalla! Tässä ohjeessa täytettä ei levitetä pohjan päälle vaan se pakastetaan ja koristellaan keksinmuruilla. Pakasta päivää ennen tarjoilua. Maistuu ja näyttää hyvältä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 annosta
- 2 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 125 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 2-3 Digestive-keksiä
- viinirypäleitä
- kiivihedelmiä
Valmistusohje
1. Vaahdota kerma. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Lisää tuorejuustoon munankeltuaiset yksi kerrallaan, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.
2. Kaada seos pyöreään irtopohjavuokaan. Peitä vuoka ja pane pakastimeen. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Ota vuoka pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilua.
3. Hienonna keksit huhmareessa tai tehosekoittimessa. Ripottele keksinmurut kakun päälle ja jaa kakku annospaloiksi. Koristele hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"