Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keventäjän sitruuna-juustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kakusta riittää 16 annosta. 233 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Pohja

  • 200 g Ruis Digestive -keksejä
  • 0.5 dl Keiju Juokseva rypsiöljyä
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 1 prk Flora Vispi
  • 1 prk maustettua rahkaa, sitruuna
  • 1 prk maitorahkaa (alle 0.5 % rasvaa)
  • 5 rkl hunajaa
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 6 g liivatelehtiä
  • 0.25 dl appelsiinitäysmehua
  • 2 rkl vettä

Päälle

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria

Koristeluun

  • 1.5 dl vadelmia
  • 0.5 dl tuoretta minttua

Valmistusohje

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla.

Hienonna keksit ja sekoita rasvan ja veden kanssa keskenään. Painele seos vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahkat ja hunaja. Raasta joukkoon noin 1 tl sitruunan kuorta. Kääntele kermavaahto joukkoon.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Kiehauta mehu ja vesi. Puristele liivatelehdet kuivaksi ja liuota laimennettuun mehuun, anna jäähtyä hetki.

Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita.

Kaada täyte keksipohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita päällyksen ainekset kulhossa, levitä uunipellille leivinpaperin päälle.

Paahda välillä sekoittaen 30 - 40 min. Varo, ettei se pala.

Jäähdytä muruseos ja levitä hyytyneen, irtopohjavuoasta tarjoiluastiaan siirretyn kakun päälle.

Koristele halutessasi vadelmilla ja mintulla/sitruunamelissalla.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku