Keventäjän sitruuna-juustokakku
Kakusta riittää 16 annosta. 233 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Pohja
- 200 g Ruis Digestive -keksejä
- 0.5 dl Keiju Juokseva rypsiöljyä
- 1 rkl vettä
Täyte
- 1 prk Flora Vispi
- 1 prk maustettua rahkaa, sitruuna
- 1 prk maitorahkaa (alle 0.5 % rasvaa)
- 5 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunankuorta
- 6 g liivatelehtiä
- 0.25 dl appelsiinitäysmehua
- 2 rkl vettä
Päälle
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl fariinisokeria
Koristeluun
- 1.5 dl vadelmia
- 0.5 dl tuoretta minttua
Valmistusohje
Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla.
Hienonna keksit ja sekoita rasvan ja veden kanssa keskenään. Painele seos vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahkat ja hunaja. Raasta joukkoon noin 1 tl sitruunan kuorta. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Kiehauta mehu ja vesi. Puristele liivatelehdet kuivaksi ja liuota laimennettuun mehuun, anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita.
Kaada täyte keksipohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita päällyksen ainekset kulhossa, levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda välillä sekoittaen 30 - 40 min. Varo, ettei se pala.
Jäähdytä muruseos ja levitä hyytyneen, irtopohjavuoasta tarjoiluastiaan siirretyn kakun päälle.
Koristele halutessasi vadelmilla ja mintulla/sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka