Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikka-rahkahyytelökakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas ja kevyt mansikka-rahkahyytelökakku sopii kaikkiin juhliin! Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 141 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Pohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta

Voiteluun

  • 1 tl pullomargariinia

Kostutukseen

  • 1 dl rasvatonta maitoa

Täyte

  • 500 g mansikoita
  • 250 g maitorahkaa, rasvaa alle 0.5 %
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 kpl liivetelehtiä
  • 1 dl vispikermaa

Päälle

  • 300 g mansikoita

Valmistusohje

Voitele irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23 cm) alareuna ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Mittaa jauhot ja leivinjauhe pieneen kulhoon ja sekoita hyvin.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Kaada jauhot siivilän läpi, painele paakut ja lisää sen jälkeen myös rouheet vaahtoon. Sekoita nostellen, ei vatkaten.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteesssa 20-25 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Kostuta pohja ja laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Soseuta 500 g mansikoita sauvasekoittimella. Sekoita (ei sauvasekoittimella) joukkoon sokerit ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nosta kevyesti puristetut liivatelehdet pieneen kattilaan (joukossa pitää olla vähän vettä) ja kuumenna kunnes liivate liukenee. Kaada ohuena nauhana mansikka-rahkaseokseen samalla hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kaada seos vuokaan kostutetun kakkupohjan päälle. Nosta kylmään ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia tai mielellään pidempään.

Irrota vuoan reuna varovasti (käytä ensin veistä tms.). Nosta tarjoiluastiaan. Peitä kakun pinta mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku