Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isänpäiväkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sunnuntaina vietetään isänpäivää ja sen kunniaksi Jenni Höijer leipookin tänään maukkaan isänpäiväkakun.

Ainekset

  • n. 24-25 cm irtopohjavuoka, n. 15 hlö:lle

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,25 dl mantelijauhetta
  • 1,85 dl maissitärkkelystä (eli maissijauhoa)
  • 1,85 dl gluteenitonta jauhoseosta

Rommisiirappi

  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1 dl tummaa rommia

Kostutusliemi

  • 1 dl rommisiirappia
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 160 g tummaa suklaata
  • 0,8 dl kermaa
  • 0,35 dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 4 dl kermaa

Koristeluun

  • 4-5 dl kermaa
  • daimrakeita

Valmistusohje

Pohja:

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa (n. 3 minuuttia). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä varovasti käsin sekoittaen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Paista noin 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Rommisiirappi:

Keitä noin minuutti tai kunnes liemi on siirappimaista.

Täyte:

Kiehauta 0,8 dl kermaa ja sokeri ja kaada suklaan joukkoon. Lisää liotetut ja sulatetut liivatteet. Vatkaa 4 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää hyvin jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon muutamassa erässä. Täytä kakku: Leikkaa pohja kolmeen kerrokseen (ja kasaa se samaan irtopohjavuokaan, missä paistoit pohjan), kostuta rommivedellä ja täytä suklaamoussella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai voit täyttää kakun jo edellisenä päivänä. Jos aikaa on vähän, laita kakku reiluksi puoleksi tunniksi pakkaseen.

Koristelu:

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta osa (n.2-3 dl) rommisiirapilla. Levitä maustamaton kerma ohuelti koko kakun päälle ja pursota haluamasi malliset koristepursotukset kakun pintaan rommi-kermalla. Painele daimrakeet kakun reunoille ja siivilöi pintaan tummaa kaakaojauhetta.

Tuoreimmat aiheesta

Kakku