Isänpäiväkakku
Sunnuntaina vietetään isänpäivää ja sen kunniaksi Jenni Höijer leipookin tänään maukkaan isänpäiväkakun.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- n. 24-25 cm irtopohjavuoka, n. 15 hlö:lle
Ainekset
- 5 kananmunaa
- 2 kananmunan keltuaista
- 2,5 dl sokeria
- 1,25 dl mantelijauhetta
- 1,85 dl maissitärkkelystä (eli maissijauhoa)
- 1,85 dl gluteenitonta jauhoseosta
Rommisiirappi
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1 dl tummaa rommia
Kostutusliemi
- 1 dl rommisiirappia
- 1 dl vettä
Täyte
- 160 g tummaa suklaata
- 0,8 dl kermaa
- 0,35 dl sokeria
- 3 liivatelehteä
- 4 dl kermaa
Koristeluun
- 4-5 dl kermaa
- daimrakeita
Valmistusohje
Pohja:
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa (n. 3 minuuttia). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä varovasti käsin sekoittaen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Paista noin 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Rommisiirappi:
Keitä noin minuutti tai kunnes liemi on siirappimaista.
Täyte:
Kiehauta 0,8 dl kermaa ja sokeri ja kaada suklaan joukkoon. Lisää liotetut ja sulatetut liivatteet. Vatkaa 4 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää hyvin jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon muutamassa erässä. Täytä kakku: Leikkaa pohja kolmeen kerrokseen (ja kasaa se samaan irtopohjavuokaan, missä paistoit pohjan), kostuta rommivedellä ja täytä suklaamoussella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai voit täyttää kakun jo edellisenä päivänä. Jos aikaa on vähän, laita kakku reiluksi puoleksi tunniksi pakkaseen.
Koristelu:
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta osa (n.2-3 dl) rommisiirapilla. Levitä maustamaton kerma ohuelti koko kakun päälle ja pursota haluamasi malliset koristepursotukset kakun pintaan rommi-kermalla. Painele daimrakeet kakun reunoille ja siivilöi pintaan tummaa kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa